Over ons

snelkeuze

Over Best Alert College

Best Alert College is het nationale opleidingsinstituut voor beveiliging en onderzoek (recherche) en biedt een aantal opleidingen aan die je aan een interessante baan helpen in de beveiliging en op het gebied van persoonsbeveiliging. Op de pagina opleidingen vindt je informatie terug over de door Best Alert aangeboden opleidingen.
Best Alert is ontstaan vanuit een jaarlijks groeiende behoefte naar goed opgeleid beveiligingspersoneel, en heeft in de loop der jaren een grote reputatie opgebouwd als het natianale opleidingsinstituut die zijn branche goed kent en zijn studenten daardoor uitermate goed voorbereid op de beroepspraktijk door middel van zowel theorie- en praktijklessen.

Groei in de beveiligingsbrance

groei De particuliere beveiligingsbranche maakte de afgelopen jaren een onstuimige groei door. In 2004 waren in 400 ondernemingen ongeveer 40.000 personen actief. De branche groeit tussen de 15 en 20 procent per jaar. In januari 2014 werken ongeveer 50.000 beveiligers in de beveiliging. De meeste studenten van Best Alert College kunnen dan ook tijdens hun opleiding al aan het werk als stagiaire.

Wetgevingen rondom beveiliging

wetgeving Iedereen die als beveiliger wil werken wordt eerst door de politie gescreend op goed gedrag. Door strengere eisen vanuit opdrachtgevers en de overheid stellen beveiligingsbedrijven steeds hogere eisen aan hun werknemers. Voor iedere functie is het mimumdiploma Beveiliger 2 vereist. Daarnaast is van belang dat de werknemer voldoende gemotiveerd is, zich onbesproken gedraagt en flexibel is in verband met onregelmatige werktijden. Ook moet de werknemer nauwkeurig zijn, over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden beschikken en moet deze kunnen werken in gevoelige omgevingen en om kunnen gaan met moderne hulpmiddelen.

Verschuiving naar meer technische bewaking

techniek In de branche is daarnaast een verschuiving te constateren van fysieke naar meer technische bewaking. In de toekomst zal dan ook de vaardigheid om met moderne hulpmiddelen om te gaan belangrijker worden in het profiel van de beveiligingsmedewerker. Best Alert biedt haar cursisten dan ook ICT lessen aan om in deze behoefte te voorzien.

Doorleren

Daarnaast worden ook de mogelijkheden voor doorleren voor het zittend personeel en de loopbaanperspectieven in het algemeen vergroot. Denk onder andere aan doorstroming naar leidinggevende functies zoals coordinator, en uitwisseling met functies in andere branches. Ook hiervoor is men bij Best Alert Security College aan het juiste adres.