Persoons beveiliger

opleidingen


algemene info opleidingen:

De opleiding Persoons beveiliger

Een persoonsbeveiliger (in het Engels ook wel bodyguard genoemd) is een persoon wiens belangrijkste taak het is om zijn of haar client te beschermen tegen moord, ontvoering of andere gevaren. Vaak is dit een beroemd of belangrijk iemand zoals een politicus of popster. Een persoonsbeveiliger bestrijdt geweldadige overvalen door deze te voorkomen, te verhinderen of op doeltreffende manier tegen te gaan met alle mankracht die daarvoor nodig is en met alle middelen die voorhanden en wettelijk geoorloofd zijn.

Naast financiele motieven van criminelen vormen politiek-religieuze motieven van terroristische groeperingen de laatste jaren de oorzaak van toenemende dreigementen aan het adres van politici, opinieleiders en VIP's in verschillende sectoren; van sport tot amusement, van bedrijfsleven tot openbaar bestuur. Persoonsbeveiliging is daardoor een hot item geworden. De behoefte aan gediplomeerde en gecertificeerde persoonsbeveiligers, zowel mannen als vrouwen, neemt dan ook sterk toe, en er is ook steeds meer geld voor persoonsbeveiliging beschikbaar.

persoonsbeveiliger persoonsbeveiliger persoonsbeveiliger
1.
Toelating

Specifieke toelatingseisen

Naast de algemene toelatingseisen gelden voor deze opleiding de volgende specifieke toelatingseisen:

  • Diploma VMBO, MAVO, gelijkwaardige of hogere opleiding

Vooropleiding

Voordat u met deze opleiding kunt beginnen dient u de te beschikken over onderstaande vooropleidingen. Vaak zijn deze opleidingen onderdeel van uw carriere traject.

Relevante kennis of ervaring die je ergens hebt opgedaan is in principe ook toereikend. Neem voor meer duidelijkheid hierover contact op met Best Alert.

Aan de slag..

2.
kies een traject

Carriere trajecten

Voor u start bij Best Alert College kiest u een carriere-traject dat bij uw ambities past. Deze opleiding is opgenomen in onderstaande carriere-trajecten. Click op het nummer van het trajecten voor meer informatie.

12 :: Persoonsbeveiliger / Bodyguard
13 :: Executive Protection Officer
14 :: General Protection Officer
15 :: Sea Marshal of Air Marshal

Ga voor meer informatie over onze carriere trajecten naar de carriere-trajecten pagina.

3.
studie starten

Studiegegevens

studieduur 24 zaterdagen
stageduur 16 dagen
studiebelasting ~8 uur per week

Modules

Elke opleiding die Best Alert aanbiedt is modulair opgebouwd. De modules van een opleiding moeten behaald worden om de bijbehorende diploma's en/of certificaten te ontvangen. Hieronder ziet u een overzicht van de te behalen modules voor de opleiding Persoons beveiliger:

  • persoonsbeveiliger
4.
afstuderen

Diploma's en certificaten

Na afronding van de opleiding Persoons beveiliger ontvangt u de volgende diploma's / certificaten:

  • Certificaat Persoonsbeveiliger van het SVPB, vereist en erkend door het ministerie van Justitie.
  • Certificaat Persoonsbeveiliger van Best Alert College, gecertificeerd door het ministerie van OC&W, Crebonummer 56180
5.
aan het werk

Aan het werk als..

Na het voltooiien van de opleiding Persoons beveiliger kun je, bovenop de banen die vanwege eventuele vorige voltooide opleidingen al tot de mogelijkheden behoorden, ook aan de slag als:

terug naar overzicht

Snelkeuze..