BOA

opleidingen


algemene info opleidingen:

De opleiding BOA

Een buitengewoon opsporingsambtenaar(boa) is een functionaris met opsporings- bevoegdheid. Voorbeelden van buitengewoon opsporingsambtenaren zijn onder meer jachtopzieners, milieu-inspecteurs, boswachters en medewerkers van de Arbeidsdienst die in loondienst werken en dus een werkgever hebben. Ook kunnen boa's in dienst zijn van de politie of marechaussee.

Opsporingsbevoegdheid wordt verleend door de minister van Justitie. De minister bepaalt welke opsporingsbevoegdheden worden toegekend. Daarnaast beslist de minister van Justitie of de boa politiebevoegdheden (geweldgebruik en veiligheidsfouillering) en geweldsmiddelen mag gebruiken, en zo ja, welke. Niet elke boa heeft dezelfde bevoegdheden. De taakomschrijving van de boa is vastgelegd in de akte van opsporingsbevoegdheid, die wordt uitgereikt als zowel de bekwaamheid als de betrouwbaarheid van de (beoogd) buitengewoon opsporingsambtenaar is getoetst.

meer informatie vind je terug op de website van het Ministerie van Justitie.

boa boa boa
1.
Toelating

Specifieke toelatingseisen

Naast de algemene toelatingseisen gelden voor deze opleiding de volgende specifieke toelatingseisen:

  • geen strafblad en dossier bij bureau HALT
  • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal
  • Positieve uitstraling
  • Motivatie voor de beveiligingssector
  • MB0 2 niveau van denken of vergelijkbare ervaring

Vooropleiding

Voordat u met deze opleiding kunt beginnen dient u de te beschikken over onderstaande vooropleidingen. Vaak zijn deze opleidingen onderdeel van uw carriere traject.

Relevante kennis of ervaring die je ergens hebt opgedaan is in principe ook toereikend. Neem voor meer duidelijkheid hierover contact op met Best Alert.

Aan de slag..

2.
kies een traject

Carriere trajecten

Voor u start bij Best Alert College kiest u een carriere-traject dat bij uw ambities past. Deze opleiding is opgenomen in onderstaande carriere-trajecten. Click op het nummer van het trajecten voor meer informatie.

6 :: BOA
7 :: Beveiliger + BOA

Ga voor meer informatie over onze carriere trajecten naar de carriere-trajecten pagina.

3.
studie starten

Studiegegevens

studieduur variabel (schriftelijke opleiding)
stageduur nvt
studiebelasting variabel (schriftelijke opleiding)

Modules

Elke opleiding die Best Alert aanbiedt is modulair opgebouwd. De modules van een opleiding moeten behaald worden om de bijbehorende diploma's en/of certificaten te ontvangen. Hieronder ziet u een overzicht van de te behalen modules voor de opleiding BOA:

  • boa
4.
afstuderen

Diploma's en certificaten

Na afronding van de opleiding BOA ontvangt u de volgende diploma's / certificaten:

  • SVPB Diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) met bijzondere opsporingsbevoegdheid voor een functie in overheidsdienst
5.
aan het werk

Aan het werk als..

Na het voltooiien van de opleiding BOA kun je, bovenop de banen die vanwege eventuele vorige voltooide opleidingen al tot de mogelijkheden behoorden, ook aan de slag als:

terug naar overzicht

Snelkeuze..